Södra Stavsudda Julmarknad 22-23 November

Den som vill uppleva en riktigt genuin, gammeldags julmarknad beger sig ut till Södra Stavsudda i slutet av November.


Grovsophämtning 16 Augusti 2008

Klockan 10.00-11.30


Södra Stavsudda Cup 26 Juli 2008

Södra Stavsuddas årliga fotbollscup går som vanligt av stapeln sista lördagen i Juli och är det klart största evenemanget på ön som drar till sig publik och deltagare från när och fjärran. Förutom fotboll så erbjuds bland annat lotteri, hästskjuts, hamburgare, Ingvors abborburgare (en kulinarisk höjdare!),öl och vin och mingel på pic-nic filtarna på ängen. Kort sagt en riktig folkfest!


Skärgårdsmarknad 19 Juli 2008

Marknaden i byn på Södra Stavsudda är en tradition, vi ses mellan klockan 10.00-16.00.


Midsommarfirande 21 Juni 2008

Midsommar firas på Södra Stavsudda på midsommardagen. Plats: Fotbollsängen.


Vårmarknad 6-8 Juni 2008

Nedergården anordnar vårmarknad fredag till söndag klockan 10.00-18.00.


Grovsophämtning 24 Maj 2008

En folkfest av rang är den återkommande grovsophämtningen nere vid ångbåtsbryggan mellan klockan 10.00-11.30. Deltagarna i detta evenemang kan för övrigt delas upp i tre olika kategorier:

1. Nybörjaren; Nybörjaren tömmer sitt skräp och beger sig därefter hem med tom skottkärra/båt.

2. Den Erfarne; Den erfarne soplämnaren ser till att få med sig lika mycket nya "fynd" hem som han just gjort sig av med och bidrar därmed till att skapa ett sorts sopornas rundgång eller kretslopp.

3. Rutinerade Räven; Den rutinerade sopräven tar sin största båt ner till bryggan trots att han bara har typ en trasig termos att kasta, här har vi nämligen med en professionell sopletare att göra! Rävens mål är att göra så många fynd som möjligt och för att inte gå miste om några guldkorn så ser han till att vara nere vid bryggan minst 30 minuter innan sopbåten anländer för att hinna gå igenom det skräp som samlats på bryggan. Därefter så slår han sig ner på en strategisk plats med god överblick över brygga, sopbåt och tillfartsvägar från lands och sjöss. Och likt en fiskmås som spanar efter tappade godbitar vid en pic-nic så missar inte heller Räven ett enda guldkorn i strömmen av skräp som förs ner till bryggan. Först när sopbåten lägger ut från bryggan så kan Räven förmå sig att bege sig hemåt i sin vid det här laget kraftigt överlastade båt. Den rutinerade soprävens boplats är förövrigt mycket lätt att identifiera, den domineras av ett otal bodar som härbergerar alla de fynd som räddats genom åren...